Fredag

Igår var vi hela familjen i Boden och badade, vi tänkte åka tåg dit men det var nå fel på det så vi fick sätta oss i en bussjävel som var obehagligt trång. Nu ska jag strax bege mig mot stan och möta upp några tjejer, sen blir det lunch käk med pappa och kolla på vinterskor. Ikväll återstår att se vad som händer, vet i alla fall att det blir att festa (;


seg,segare,segast

Är sjukt seg idag som vanligt. Igår kom anna över och såg gossip girl och käkade godis, vi blev så illamående där ett tag så vi trodde vi skulle spy. Idag vet jag inte vad jag ska göra hrm.. har inte tagit mig i kragen än och kommit på nå. Men jag har rensat i min garderob och städat mitt rum så nu är livet lite lättare. Snart måste jag gå ut med hunden, sitter och gruvar mig för det för det verkar så kallt ute. Men det kanske blir nyttigt med lite friskluft.

nu ska jag ringa Anki


måste bara lägga upp historian om kon mamma skrev i mellanstadiet :D

Historian om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö.
Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Denfrämre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall Ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.
Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.
Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule.
Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga Bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det Bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så Blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har Fyra fötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut Spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål.Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa i affären. Kons fyra fötter skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Jobbig vecka :(

var och såg en teater igår med klassen på kulturens hus, därefter for jag till patrik och slaggade över. Vaknade på morgonen av att deras hundar hade skitit på mattan så började bege mig hem någongång vid 9 tiden. Hem och rastade hunden, Sedan tillbaka till skolan vid tio. Gjort klart min rapport idag om bankonventionen. Har nyss pluggat inför Nk provet och historia redovisningen imorrgon så nu hoppas jag bara att det går vägen. Kan inte förstå att jag har överlevt den här veckan, har haft alla möjliga läxor och prov hit och dit. Nu ska jag nog se lite grey´s sen se mumien med viktor det förtjänar jag faktiskt, åjoo ska springa och köpa maltisers.


ridning (:

For ut i skogen idag och red med sandra (:.. det blev en mysig tur fast min häst var lite busig. For sedan in till stan och käkade på max, det satt fint det. För övrigt så har jag suttit hela kvällen nu och pluggat

i need a break!! :O


Tråkigt måndag

Blir ett sent inlägg här, men bättre sent än aldrig. I helgen så har jag och patrik varit till finland och hälsat på hans mormor och morfar, som dock bara kan finska. Ändå det har varit trevligt och kände verkligen att jag behövde komma bort från Luleå ett tag för lite omväxling. Var en sväng på IKEA men för det mesta så befann vi oss på " Candy World " dom som inte har varit där måste faktiskt fara dit, det passar som sagt namnet om man ska säga så, har inte köpt nå mycket där borta patrik köpte en vinterjacka, jag fick ett läppglans av han och sen delade vi på en tjuga och skänkte pengar till bröstcancer fonden och fick oss ett rosa band. Sen när vi kom hem slappade vi bara och somnade kring 12 på söndag natt, imorse var jag så trött så det går inte att beskriva. På hålet efter iosen så gick jag anki mella på stan och kollade, har hittat mig ett par fina vinterskor nu som jag vill ha. Men måste vänta till underhållstödet kommer.

Love you

btw nu har vinterjackan åkt fram från garderoben

                                                                                                                                    

Teater

Det blev ingen skola för mig idag inte. Har varit på LTU hela dagen där det bjöds på mat, underhållning och föreläsningar. Därefter tog vi bussen och for mot norrbottensteatern och såg på Romeo & Julia. Kan säga att den var rätt bra och är värld att gå och se. Nu för övrigt så har jag just bakat muffins och duschat, nu blit det dags för lite Greys anatomy.

jo såg made of

tröttis

i fredags var jag och bowlade med sandra och patrik. sen i lördags var jag typ sjuk så vi chillade mest bara.
Har äntligen gjort bort spanska provet, eller  vi har en liten del kvar på fredag. Imorrgon är jag ledig eller ja ledig och ledig ska jobba med projektet hela dagen dagen. Men sovmorgon ändåå :D
nu ska jag ta det lungt och slappa och glömma allt som bara har med läxor att göra. Får ta igen det imorrn ist ;P


Suck ;/

Sitter i skolan och försöker få ihop min labbrapport. Två timmar kvar tills jag börjar historian.

igår kom äntligen min väska så jag och patrik for och hämtade ut den, sen käkade vi godis och larvade oss i photshop. Är verkligen as trött sen igår när vi var och orgenterade på arcus, ångrade lite att jag tog på tid och ensam men det löste sig ändå, somnade nästan i badkaret när jag kom hem och var så lat så att viktor fick gå ut med tiny. Sen tänkte jag överraska mamma med stuvade makaroner och korv, men då hade hon redan varit och köpt mat till sig själv. Det blev nog lite för mycket makaroner eftersom att pappa sa att jag skulle hälla halva paketet, hade nästan lust att ringa folk och bjuda på mat haha jag skojjar inte det blev typ mat för 10 personer.

Jag undrar vad jag ska göra i två timmar nu, jag orkar varken gå ut eller åka hem. Fast gfs anki slutar om en timme i alla fall 
Hatar hål!!

risig dag

finally nu är samhällsprovet bortgjort, jag andas ut två prov till sen får man fan bara hoppas på att de inte dyker upp nå mer prov på ett tag. Spanskan fattar jag ingenting av och de har vi prov i på måndag och nk B kemi prov på det näst nästa vecka har ingen anning om instuderingsfrågorna där häller. Nåja tvåan är väl ändå ganska jobbig som alla säger men man måste ju satsa lite, jag vet låter som värsta pluggsien och det har jag kanske blivit. Men var så himla lat förra året och då hade jag verkligen mig själv att skylla på när alla omprov dök upp.

För övrigt så har jag varit hos sandras place idag och tryckt i mig massa tårta och kladdkaka, gumman fyllde år igår. Sen satt vi och höll på med photoshop tills pappa ringde och bjöd ut mig på frasses (gott var det).

Jag har funderat på en sak om jag ska ändra min hårfärg nu igen, inget drastiskt men kanske till lite mörkare som guld ljusbrun, aja den saken återstår att se för isåfall så måste jag göra det hos frisören bara 1000 spänn där, plus att jag kanske ska vänta till jul då man blir lite rikare. Det kan ju också vara så att jag ändrar mig, men just nu så står jag fast vid det faktiskt.

Imorn ja då ska jag ut i skogen alldeles själv med en karta och kompass på tid, orgentering för fulla muggar och jag som inte är nå bra på det här med kartor. Kanske blir vilse i skogen å det tror jag att jag blir så mob hänger med i fickan så jag kan ringa till anki och få panik :D
Nä nu ska jag nog fortsätta med min spanska

adios amigos

tiny smet

de måste ha varit en vacker syn att se mig springa i pyamis byxor och sockar där ute nyss, ja lovar de har inte slagit om för mig men hunden smet och låste ut mig dessutom. hon skulle gå sin lilla kvällsrunda och kissa men då kom en goldenretriver, hon hatar dom så hon stack iväg och nog sket hon i mig alltid. Jag undrar vilka som fick sig ett gott skratt.

Som tur var kom min kära granne och låste upp dörren hahah


Hejs

Gör inte så mycket just nu har lunch och sitter och väntar på att IOS lektionen ska börja. Funderar på hur jag ska lägga upp veckan nu eftersom jag har så jävla mycket just nu så det är inte sant, nog med att vi har ett prov på onsdag som jag inte ens har börjat med asch...

Helgen har varit någorlunda bra tills jag blev sjuk igen, tack så mycket min hosta är tillbaka.

Nu kom sandra och anki så jag ska vara social med dom ett tag...

hejs

inköp

                                               

Tishirt - Cubus 99 kr
Tjocktröjja - Indiska 299 kr
Mössa - Diva 199 kr


har även beställt en väska från junkyard



pussgurkor

har nyss haft tjejmiddag med mina darlings ;) .. Nyss drog dom anki skulle hem och sandra skulle på heroes med trollkarlen och massa andra boys. Ser ut som att jag får spendera min kväll ensam för patrik har magsjuka :(:( ska nog ringa han nu och höra hur han mår..

Btw har köpt kläder.. det var ett tag sen jag hade pengar. =) Vi är sötast


Det är han jag vill vara med =)

berättade inte så mycket om gårdagen men älskligen kom hit och såg på film med mig och viktor ( fantastic four 2), vi käkade popcorn och mådde gott. Vaknade tidigt idag skulle säga hejdå till patrik och hinna duscha håret som inte alls var i sin bästa form. Drog till skolan var där till 3 sen drog jag hem rastade hunden åt, in till stan igen köpte en mössa och sen vidare till örnäset till A och N place (= vi spelade lite spel åt godis sen drog jag in till stan igen och dansade sen hem och nu ska jag snart sova. funderar bara över en sak, om jag ska beställa väskan jag ville ha eller om jag ska vänta och se om då får in några nya läckra varianter. Min väska sjunger verkligen på sista versen snart..

det återstår och ser :)
joo föressten låten vi dansar till heter cassie - is it you,,, skön låt

RSS 2.0